Skip to main content

Lambat tidur = makin tua la saya nampaknya

Tengok jam pada dashboard pc dah pun menghampiri pukul 2 pagi rupanya, suami dan anak-anak dah lama diulit mimpi.


Baru semalam post tentang tidur, nak tau baca kat SINI tentang buruknya kesan tidur yang tidak mencukupi.


Saya pun tak lama lagi nak off dah, sebelum tu belek-belek NUFFNANG dulu, rutin sebelum off . Padahal masa mula-mula on tadi belek NUFFNANG juga dulu.


Sebelum tu, sempat mencari TIPS MENDAPATKAN ADVERTORIAL DARIPADA NUFFNANG, mak aiii tipnya tu macam terlalu mustahil untuk saya gapai.


Apakah tips itu? Lain kali saya buat entry mengenainya.


Ok, masa untuk off dan rehatkan kulit wajah.

Comments

  1. hi there i have followed your blog and i hope you can follow me back..you have a very nice blog here and see you on my blog ya! cheers

    ReplyDelete
  2. hep2 takmoh takmoh... jgn kurang tido... tp jgn kurang berblog hehehe

    ReplyDelete
  3. puan zai - mcm mana tak nak kurang tidur tp tak kurang berblog tu? he he

    ReplyDelete
  4. Andrik - followed your blog already...

    ReplyDelete
  5. Sy pn sama la dkt kul2 dh bru blk men bdmnton.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

MINGGU KE 2 INTERMITTENT FASTING

 Hari ni genap 14 hari Kak Aya buat IF 16:8, makan macam biasa je . Berat pada hari pertama ada lah 82.8 dan hari ni berat 79.9. Alhamdulillah ada perubahan positif. Masalah dengan Kak Aya ni adalah nak konsistent tu, masalah ramai orang lain jugak rasanya, kan? Cuma kali ni kelainan usaha yang Kak Aya lakukan adalah pagi dan petang Kak Aya berjalan kaki, jumlah untuk pagi dan petang tu adalah sejauh 8km setiap hari dengan jumlah langkah sebanyak 10,000 , jumlah kalori yang dibakar adalah 270 kalori dan masa yang diambil adalah sebanyak 2 jam.  Moga makin kuat semangat untuk teruskan usaha.

Pilihan Keluarga Vs Pilihan Sendiri

Pagi tadi, seperti biasa perjalanan ke pejabat ditemani HotFM AM Krew. Riuh rendah mereka melayan panggilan dan sms pendengar yang berkongsi pendapat mengenai tajuk di atas. Ada yang sekadar memberi pandangan, tak kurang yang berkongsi pengalaman mereka berkahwin dengan pilihan keluarga yang akhirnya rumahtangga yang dibina roboh dipertengahan jalan. Tapi ada juga yang seperti di dalam cerita Nora Elena dan Vanilla Coklat  - mula-mula benci tapi lepas tu jatuh cinta! Terkenang kembali ketika saya di kampung sebelum berhijrah mencari rezeki di Kuala Lumpur ini. Dulu sebaik je tamat sekolah memang bersedia la untuk berkahwin , kalau tak dapat sambung belajar, tak dapat kerja kat mana-mana. Saya cukup takut kalau disuruh kahwin dengan pilihan keluarga, biasa la gadis pingitan, mana ada teman lelaki, kalau ibubapa cakap lelaki itu terbaik untuk kita, memang tak ada pilihan lain la jawabnya, terpaksalah terima. Memang ada yang datang melamar melalui mak namun semua lama