Skip to main content

Selayang Mulia - Internet signal nyawa-nyawa ikan!

Beberapa malam ni saya tidak dapat blogwalking kerana internet seperti hidup segan, mati tak mau.


Kita yang tercatuk depan PC ni terasa macam nak hempuk kepala pada monitor je, tapi kalau hantuk mau sendiri yang tambah sakit.


Sudahnya off pc dan mengadap novel.


Malam ni saya update tentang perkara ni awal-awal sebelum signal terus hilang dan awal pagi esok baru la mulakan kerja-kerja blogwalking , kalau mata ni mampu celik lebih awal daripada biasa. ( macam la ada orang kisah saya update atau tidak). 


Hari ni penat sikit sebab berkejar dengan kain baju sekolah yang kena cuci tangan, semalam layan rasa malas, hari ni tanggung sendiri la risiko atas kemalasan hari semalam.


** kawan-kawan, apa cerita hari ni?


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

MINGGU KE 2 INTERMITTENT FASTING

 Hari ni genap 14 hari Kak Aya buat IF 16:8, makan macam biasa je . Berat pada hari pertama ada lah 82.8 dan hari ni berat 79.9. Alhamdulillah ada perubahan positif. Masalah dengan Kak Aya ni adalah nak konsistent tu, masalah ramai orang lain jugak rasanya, kan? Cuma kali ni kelainan usaha yang Kak Aya lakukan adalah pagi dan petang Kak Aya berjalan kaki, jumlah untuk pagi dan petang tu adalah sejauh 8km setiap hari dengan jumlah langkah sebanyak 10,000 , jumlah kalori yang dibakar adalah 270 kalori dan masa yang diambil adalah sebanyak 2 jam.  Moga makin kuat semangat untuk teruskan usaha.

Pilihan Keluarga Vs Pilihan Sendiri

Pagi tadi, seperti biasa perjalanan ke pejabat ditemani HotFM AM Krew. Riuh rendah mereka melayan panggilan dan sms pendengar yang berkongsi pendapat mengenai tajuk di atas. Ada yang sekadar memberi pandangan, tak kurang yang berkongsi pengalaman mereka berkahwin dengan pilihan keluarga yang akhirnya rumahtangga yang dibina roboh dipertengahan jalan. Tapi ada juga yang seperti di dalam cerita Nora Elena dan Vanilla Coklat  - mula-mula benci tapi lepas tu jatuh cinta! Terkenang kembali ketika saya di kampung sebelum berhijrah mencari rezeki di Kuala Lumpur ini. Dulu sebaik je tamat sekolah memang bersedia la untuk berkahwin , kalau tak dapat sambung belajar, tak dapat kerja kat mana-mana. Saya cukup takut kalau disuruh kahwin dengan pilihan keluarga, biasa la gadis pingitan, mana ada teman lelaki, kalau ibubapa cakap lelaki itu terbaik untuk kita, memang tak ada pilihan lain la jawabnya, terpaksalah terima. Memang ada yang datang melamar melalui mak namun semua lama