Skip to main content

Hari Sukan Tadika Naluri Kreatif

Semalam berlangsungnya hari sukan tu, nun jauh di padang berhampiran Muzium Alam Semulajadi, Jalan Diplomatik, Presint 15, Putrajaya..tak ramai ibubapa yang datang , mungkin tempat agak jauh berbanding tahun sebelumnya.

Selepas je acara makan berakhir, kami minta diri lebih awal kerana perlu ke rumah supplier selimut tampal di Presint 9.

Gambar ketika acara berlangsung hanya di dalam bentuk video , saya hanya upload gambar-gambar santai kami kat sana je la.
Comments

 1. Assalamualaikum Kak Aya

  tak ramai mukin orang ramai pergi ke rumah terbuka...

  Wassalam

  ReplyDelete
 2. meriah tu color t shirt. oren. senang nak cari.

  ReplyDelete
 3. uiii jauhnya kakaya sukan luar dr selayang... apa2 mesti anak2 seronok kan

  ReplyDelete
 4. LM - kakak yang terlebih teruja , adik buat dek je, main pun ala kadar je.


  Atuk - mungkin jugak tu, masih musim raya lagi.


  Yan - memang meriah , budak2 tau je lah, berlari sana sini..


  JH - anak2 memang seronok tak terkata..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

MINGGU KE 2 INTERMITTENT FASTING

 Hari ni genap 14 hari Kak Aya buat IF 16:8, makan macam biasa je . Berat pada hari pertama ada lah 82.8 dan hari ni berat 79.9. Alhamdulillah ada perubahan positif. Masalah dengan Kak Aya ni adalah nak konsistent tu, masalah ramai orang lain jugak rasanya, kan? Cuma kali ni kelainan usaha yang Kak Aya lakukan adalah pagi dan petang Kak Aya berjalan kaki, jumlah untuk pagi dan petang tu adalah sejauh 8km setiap hari dengan jumlah langkah sebanyak 10,000 , jumlah kalori yang dibakar adalah 270 kalori dan masa yang diambil adalah sebanyak 2 jam.  Moga makin kuat semangat untuk teruskan usaha.

Pilihan Keluarga Vs Pilihan Sendiri

Pagi tadi, seperti biasa perjalanan ke pejabat ditemani HotFM AM Krew. Riuh rendah mereka melayan panggilan dan sms pendengar yang berkongsi pendapat mengenai tajuk di atas. Ada yang sekadar memberi pandangan, tak kurang yang berkongsi pengalaman mereka berkahwin dengan pilihan keluarga yang akhirnya rumahtangga yang dibina roboh dipertengahan jalan. Tapi ada juga yang seperti di dalam cerita Nora Elena dan Vanilla Coklat  - mula-mula benci tapi lepas tu jatuh cinta! Terkenang kembali ketika saya di kampung sebelum berhijrah mencari rezeki di Kuala Lumpur ini. Dulu sebaik je tamat sekolah memang bersedia la untuk berkahwin , kalau tak dapat sambung belajar, tak dapat kerja kat mana-mana. Saya cukup takut kalau disuruh kahwin dengan pilihan keluarga, biasa la gadis pingitan, mana ada teman lelaki, kalau ibubapa cakap lelaki itu terbaik untuk kita, memang tak ada pilihan lain la jawabnya, terpaksalah terima. Memang ada yang datang melamar melalui mak namun semua lama