Skip to main content

NUFFNANG MALAYSIA

Oleh kerana saya sudah lama tidak berblog dan akan slow hingga akhir tahun, pencapaian blog ni pun turut slow.


UV blog saya sekitar 100-120 sehari *** sangat ok bagi saya yang tidak blogwalking


Earning - tak ada buat masa ni , kebetulan saya baru je cashout sehari sebelum komputer rosak untuk kali pertama, walaupun tak la banyak cukuplah untuk menaikkan semula mood berblog selepas ni.
*** jangan harap dapat BE la kalau macam ni cara saya berblog sekarang ni.


Terima kasih sekali lagi untuk sahabat maya saya...saya akui rindukan sahabat semua...hu hu


Semoga cepat-cepat la komputer ni dibetulkan oleh ketua rumah saya ni...

Comments

  1. Tak lama oklah computer tu... Lepas tu nak merempit pun boleh dah hihi....

    ReplyDelete
  2. wahhhhh ramainya UV u sis...
    kagummmmm :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

MINGGU KE 2 INTERMITTENT FASTING

 Hari ni genap 14 hari Kak Aya buat IF 16:8, makan macam biasa je . Berat pada hari pertama ada lah 82.8 dan hari ni berat 79.9. Alhamdulillah ada perubahan positif. Masalah dengan Kak Aya ni adalah nak konsistent tu, masalah ramai orang lain jugak rasanya, kan? Cuma kali ni kelainan usaha yang Kak Aya lakukan adalah pagi dan petang Kak Aya berjalan kaki, jumlah untuk pagi dan petang tu adalah sejauh 8km setiap hari dengan jumlah langkah sebanyak 10,000 , jumlah kalori yang dibakar adalah 270 kalori dan masa yang diambil adalah sebanyak 2 jam.  Moga makin kuat semangat untuk teruskan usaha.

Pilihan Keluarga Vs Pilihan Sendiri

Pagi tadi, seperti biasa perjalanan ke pejabat ditemani HotFM AM Krew. Riuh rendah mereka melayan panggilan dan sms pendengar yang berkongsi pendapat mengenai tajuk di atas. Ada yang sekadar memberi pandangan, tak kurang yang berkongsi pengalaman mereka berkahwin dengan pilihan keluarga yang akhirnya rumahtangga yang dibina roboh dipertengahan jalan. Tapi ada juga yang seperti di dalam cerita Nora Elena dan Vanilla Coklat  - mula-mula benci tapi lepas tu jatuh cinta! Terkenang kembali ketika saya di kampung sebelum berhijrah mencari rezeki di Kuala Lumpur ini. Dulu sebaik je tamat sekolah memang bersedia la untuk berkahwin , kalau tak dapat sambung belajar, tak dapat kerja kat mana-mana. Saya cukup takut kalau disuruh kahwin dengan pilihan keluarga, biasa la gadis pingitan, mana ada teman lelaki, kalau ibubapa cakap lelaki itu terbaik untuk kita, memang tak ada pilihan lain la jawabnya, terpaksalah terima. Memang ada yang datang melamar melalui mak namun semua lama