06 September 2010

Keistimewaan Koko

Bersesuaian dengan bulan puasa ini, setelah penat menahan lapar dan dahaga,apasalahnya anda menjadikan makanan atau minuman berasaskan koko sebagai pengembali tenaga ketika berbuka atau bersahur.Pastikan koko yang diambil adalah bebas daripada bahan tambahan yang boleh memudaratkan tubuh.

KHASIAT KOKO
1. Lemak koko - kaya dengan asid sterik iaitu asid lemak tepu. Umumnya asid lemak tepu boleh meninggikan paras kolestrol tp asid sterik di dalam koko adalah sejenis asid lemak tepu yang unik Lemak koko juga mengandungi 38.2% asid oleik iaitu sejenis lemak tidak tepu untuk merendahkan paras kolestrol dalam darah.

2. Serbuk Koko - mengadungi berbagai-bagai zat yang diperlukan oleh tubuh manusia seperti lemak, protein, karbohidtar , Vitamin A, B,D dan E.

3. Coklat - kaya dengan sumber tenaga yang tinggi berasaskan kepada kandungan lemak, karbohidrat dan protein. Coklat juga mengandungi asid amino utk protein tubuh, kaya vitamin A dan D serta sumber Vitamin B.

No comments:

Post a Comment

7 bulan selepas

Gini la nampaknya, renew domain setiap tahun untuk kekalkan blog ni . Dah renew baru ingat nak jenguk, tak tau sampai bila nak kekalkan blog...