Sanah Helwah, Kak Aya

 Alhamdulillah hari ni dah pun 47 tahun 6 hari ! 

Tak sempat nak update pada tarikh sebenar kerana bergelumang dengan kerja hakiki. Biasalah closing bulanan.

Moga terus diberikan kesihatan yang baik, tubuh badan minda fizikal mental. Kekayaan jiwa dan harta. Kelapangan segala urusan dan rezeki. Kebahagiaan dunia akhirat.

Ya Allah moga bertambahnya usia ku seiring dengan bertambah la kematangan dan kelembutan hati di dalam melakukan ketaatan padaMU dan menggandakan lagi kebaikan dan amalan.Amiiin.

Lagi satu, moga usaha Kak Aya untuk kali 99 juta kali ni membuahkan hasil. Amiiin Amiiin Amiiin.


p/s : gambar tahun 2017.




DRAMA CRASH LANDING ON YOU

 Ni adalah K drama ke 2 yang Kak Aya tonton selepas Its OK To Not Be Ok, Kak Aya lebih sukakan Crash Landing On You.

Tahun ni banyak duduk rumah berbanding masuk ofis, sebahagian besar masa siang ngadap kerja ofis, sebahagian besar malam pulak selain tidur adalah menjadi bibik. Bila dah siap semua kerja bibik baru la boleh lunjur kaki depan TV join anak-anak menonton.

Tak ada nak review pun tentang drama ni.. cuma kerana sebelum ni Kak Aya tak pernah menonton K Drama, asal nak tengok K drama je mula la suami Kak Aya perli-peli.

Mama ni sejak akhir akhir ni asyik layan cerita Koreaaaa jee.. mama ni bercakap pun dah slang Koreaaaa jeee. Padahal 2 drama je tapi mungkin sebab berepisod episod kelihatan seperit mengadap drama Korea je bini dia. Alahaiii..

Macam mana la agaknya reaksi dia kalau bini dia ni macam sesetengah bini orang lain yang dah kemaruk K drama. 

Sudahnya takat ni 2 drama tu je la yang Kak Aya tonton.

Mehla kita pakat tonton drama Gerak Khas je hi hi.


Kak Aya suka gambar sekeluarga kat bawah ni dari drama Its OK  To Not Be OK.









TARIKH 24 NOV DAN CERITA TAK KURUS KURUS

 Biasanya kalau 24 Nov setiap tahun pasti akan ada 2 perkara yang automatik muncul dalam ingatan.

Tarikh lahir adik yang ke 4 dan Tarikh Pemergian arwah ayah. Doa yang baik-baik di dalam munajat untuk mereka berdua.

Hari ni juga seteleah sekian lama menambah lemak sepanjang PKP bersambung PKPB sekarang ni, Kak Aya try untuk bersenam hi hi...biasanya hangat hangat taik ayam je, siapa dah tau tu tau la peel Kak Aya.

Berat hari ni adalah 82.8 kg. Tinggi tak pernah berubah sejak berpuluh tahun lalu 144cm. Maksudnya berat Kak Aya 2x ganda daripada yang sepatutnya. Tapi yang tak sepatutnya la selalu berlaku hi hi.

Kak Aya buat apa tau pagi tadi? Keluar rumah pukul 6.50 menuju ke kawasan riadah BBS. Bukan kawasan riadah sebenarnya tapi laluan ke Sek Keb BBS tu berbukit dan landai dan berbukit dalam jarak yang agak jauh menyebabkan ramai yang memilih untuk berjoging. 

Kak Aya pun jalan la ikut arah sampai ke Sek Keb BBS dan pusing semula balik ke bawah . Ok lah untuk hari pertama. Berpeluh la jugak.

Hari ni jugak nak mula balik cara diet Intermittent Fasting (haha baik gelak awal-awal.sebab usaha yoyo ni pun dah biasa sangat kan muncul di sini).

Ok jom sanma berdoa semoga Kak Aya berubah sikit daripada kebiasaan.

Teima la gambar yg menunjukkan kebesaran lengan iteww.