JOE BANGLA - DENDAM PERANTAU & KISAH SEORANG BANDUAN

Alkisahnya kan, Kak Aya ni dah masuk sebulan lebih gila membaca kisah-kisah dalam penjara. Kalau pergi ke perpustakaan memang bersungguh mencari buku atau novel tentang pengalaman hidup di dalam penjara. Ada 2,3 buku rasanya yang dah Kak Aya pinjam tentang kisah ni.

Dah tak jumpa novel atau buku lagi dah, Kak Aya godek blog pulak. 

Terjumpala blog KISAH SEORANG BANDUAN..tiap malam bagi sepenuh tumpuan pada catatan penulis.Dari blog tu , Kak Aya mencari pulak blog beliau yang lebih awal, tentang kehidupan beliau di Amerika.

Ok ini ambik masa sikit la untuk dihabiskan..masih terlalu banyak untuk dibaca..Walaupun baru je baca beberapa kisah di Amerika, Kak Aya ada lompat lompatkan sikit pembacaan Kak Aya kepada blog terkini beliau.

Tapi sedihnya blog terkini tu hanya setakat 2019 saja.

Kalau lah Abang Tam@ Joe Bangla terbaca blog Kak Aya ni kan..kalau la..mana la tau..boleh la say hi sikit. Kak Aya rasa nak interview je tanya lagi banyak tentang perjalanan hidup beliau.

Best sangat baca tulisan santai beliau.

Ni malam ni nak teruskan pembacaan perjalanan hidup beliau di Amerika sebelum menjadi tahanan selama l59 hari di Detention Centre. Kisah beliau di Detention Centre dah berjaya dikhatamkan minggu lepas. Gigih baca catatan harian beliau dari hari pertama ditahan sehingga dihantar pulang ke Malaysia.

Banyak sangat dapat pengetahuan baru. Harap Abang Tam @ Joe Bangla terus kekal menulis dan unprivate blog dia. Kak Aya yakin dia kekal menulis tetapi privatekan cerita terkini beliau.

Siapa nak tau kisah beliau, boleh la terus google je nama -nama blog yang Kak Aya tulis tu.

Moga Abang Tam dapat novelkan cerita hidup Abang Tam ni.






0 comments :

Post a comment