Peperiksaan Akhir Tahun 2019

Assalamualaikum

Dah pertengahan Oktober rupanya, mana janji nak updte blog lebih kerap tu? Hi hi ..kadang tu tak ada idea nak tulis..itu la yang selalu jadi penghalang.

Minggu ni ketiga-tiga anak Kak Aya menghadapi peperiksaan akhir tahun.

Jadi mak ni, periksa mana mana pun tetap berdebar tetap mengharapkan anak anak buat yang terbaik.

Macam Kak Aya ni mampu berdoa je la, nak tolong ajar memang tak pandai, Kak Aya sendiri pun belajar sekolah tak tinggi mana .

Semoga semua anak kita dapat menjawab dengan baik, diberikan ingatan yang tajam dan kefahaman yang jelas.

Lepas habis periksa, semua anak pakat happy nak cuti panjang, mak jugak tetap risau...bukan apa, hari hari sepanjang cuti panjang duk fikir nak masak apa untuk ditinggalkan kepada anak anak sepanjang keluar bekerja.

Nadhirah dah boleh masak simple-simple tapi setakat ni ada la beberapa kali je dia turun masuk dapur untuk masak...yang selalunya turun untuk ambik pinggan cedok nasi dan lauk je la hi hi.

Bagi Nadhirah, cuti panjang untuk qadha tidur dengan lebih kusyuk lagi.

Bagi Umar pulak, ini la saatnya untuk dia bersama dengan handphone.

Bagi Zahra pulak? Hmm dia ni belum ada hobi yang spesifik..sat main Barbie Doll, sat main lukis lukis. Jenis suka buat sepah jugak dia ni..lepas melukis malas nak kemas. Tapi kat rumah tu siapa nak melayan dia berkemas, mau tak mau kena jugak la dia kemas sendiri.

Begitu la secubit kisah waktu cuti, nanti kita kisahkan dengan lebih details lagi apa aktiviti depa time cuti nanti..



0 comments :

Post a comment