UPSR 2018

Assalamualaikum,

Hari ni hari terahkhir peperiksaan UPSR 2019. Terkenang time ni tahun lepas, hari terakhir rasa lega sangat..sejak awal tahun ibubapa pun sama stress dengan anak-anak, tapi rasaya mak yang lebih stress kot.

Bermula hari pertama periksa tu, Kak Aya akan tunggu Umar sehingga dia masuk ke dewan peperiksaan.

Perasaan tiap pagi bersama dengan ibubapa lain adalah sangat bersemangat dalam debaran yang penuh di dalam dada.

Rasa sayu melihat anak anak berjalan masuk ke dewan , ibubapa hanya mampu terus berdoa dan doa.
Kalau dibenarkan masuk ke dewan mau semua pakat serbu masuk dewan hihi.

Begitu la bila jadi mak ayah ni, semua peristiwa melibatkan anak anak adalah penting .

Sampai bila bila jasa guru-guru Sek Kebangsaan Sungai Tua di dalam ingatan dan doa Kak Aya mereka semua di dalam rahmat dan kasih sayang Allah selamanya.

Di sekolah itulah Nadhirah Yasmeen dan Umar Faris mula menjejak kaki ke alam persekolahan. Sekarang Zahra pulak sedang menunggu keputusan rayuan untuk memasukki Tahun I di sekolah yang sama, kalau rayuan gagal , Zahra akan bersekolah di Sekolah Kebangsaan Sungai Kertas.

Kak Aya pasti ada kawan blogger yang telah pun lega hari ni kerana anak dah pun tamat menduduki peperiksaan UPSR .

Kak Aya doakan semoga mereka semua berjaya dengan cemerlang.



Novel Hatiku Untuk Dia - Rose Harissa

Assalamualaikum,

Kak Aya sedang baca novel ni.

Ada yang dah khatam ke?

Boleh share sikit apa pandangan tentang novel ni?

Setakat yang Kak Aya baca, novel ni layak dapat 5 bintang.

Banyak info dalam ni.

Nanti dah habis baca, kak Aya review ye.



Borak Santai

Assalamualaikum,

Dah makan tengah hari ke? Kak Aya baru selesai cuci tangan cuci mulut. Alhamdulillah.


Kak Aya belum jumpa template yang sesuai untuk blog ni, guna aja la apa yang ada. Nak tukar tukar tak pandai sangat, sebelum ni rajin upah designer utk design, kali ni biarla dulu.


Sekarang ni dapat update kat ofis je, kat rumah PC dah rosak, Laptop pulak selalu suami bawak ofis, Malam baru dia bawak balik , kita pun dah sibuk dengan urusan lain. Cuba jugak guna Hp tapi asyik-asyik publish failed. Tak pandai nak godek.


Kalau guna PC ofis, tak ada gambar la..sebabnya staff tak boleh nak transfer gambar sesuka hati. kalau nak juga perlu guna USB Company. Satu hal nak meminjam dengan bos hanya kerana nak transfer gambar peribadi.


Beberapa hari ni memang baca post sendiri je, macam rindu sungguh rasanya..baca komen kawan kawan blogger. Paling sayu bila baca komen arwah Kak KasihRedha. Terasa sangat kehilangannya.


Ramai jugak lagi yang masih maintain update blog ye.. Kak Aya tak sempat nak blogwalking, waktu rehat sejam je kan.


Ok dah nak 1.30, kena sambung kerja hakiki pulak. 


Salam jumpa lagi.