Hari yang tiada nafsu!

Bermula awal pagi hingga saat entry ini ditaip jam 5 petang, jiwa betul-betul kosong.


Pagi tadi , ketika aerobic terasa begitu tak bertenaga, tak dapat fokus, hati tak tenang.


Lepas aerobic, makan macam biasa je seperti setiap kali lepas aerobic..hati terasa sayu dan pilu tanpa sebab kukuh!


Kongsikan rasa dengan makcik, dia cakap ada waktunya dia pun berperasaan begitu, tiba-tiba terasa sayu dan pilu datang menerpa dalam hati. Kena selawat dan beristighfar banyak-banyak, katanya.


Hari ni saya tak masak pun, mood tak tau kemana..kadangkala masak beria tapi kurang sambutan daripada isi rumah, beli je la nampaknya, alang-alang dah sampai ke restoran Pak Tam.


Hujan lebat pagi tadi turut menambahkan pilu di hati.


Lepas update blog tengah hari tadi, saya tidur bersama anak-anak. Suami memang tidur lebih awal lagi kerana migrain menyerang.


Sekarang baru je lepas siapkan minum petang, donut (hasil tangan Nadhirah) dan teh o panas.


Sambung semula berblog karang bila sudah bernafsu ! .

6 comments :

maya amir said... [Reply to Comments]

betul...saya pun kdg2 rase gitu kak aya.. tapi esok lusa, die ok dah:)

Sunah Sakura said... [Reply to Comments]

ok la tu kak, ade gak nafsu sikit2..kalo tak, tak de entri ni..hehehehhe... sedapnye makan donat!

kasihredha said... [Reply to Comments]

takut jer akak dengar tajuk n3 kali ni...hihi
akak pun sama...terutama waktu nak period..hormon tak stabil.
Ada pendapat mengatakan pernah dulu2 kita tak selesaikan masalah kita...kita just let go je. So satu saat masalah tu timbul balik, kita jadi sedih tp tak tau kenapa... :)

azieazah said... [Reply to Comments]

Salam Kak AYA.
Betul juga, kadangkala saya pun ada ketika terasa sayu tanpa sebab.
Agaknya kerana perasaan kita mudah tersentuh kot... Debaran datang tanpa diundang.

MulutPayau said... [Reply to Comments]

Saya pun kadang2 macm tu jugak...sayu dan pilu tnpa sebab..semua yg dibuat serba tak kena...tapi biasanya perasaan tu wujud skejap jer..lepas tu hilang...

Kak Aya said... [Reply to Comments]

nampaknya apa yang saya rasa ni normal je kan? org lain pun turut merasainya..

Post a comment